loading...

Kalvsviks Ryttarcenter

Kalvsviks Ryttarcenter ägs av Anita Fornander och Rolf Karlsson. Vi köpte gården 2001 och har sedan dess totalrenoverat hela anläggningen, såväl inom- som utomhus. Vi bor strax intill stallen, vilket ger trygghet för både oss, hästar och hästägare.

Förutom det stora huvudstallet finns två mindre stall och fem uteboxar. Huvudstallet är uppdelat i två delar med branddörr emellan. Varje del har egen sadelkammare, torkrum, spolspilta samt foderrum. Stallet har ett spa med skrittband för hästarna, solarium och hovslagarplats.

Kalvsviks Ryttarcenter har plats för 30 hästar. Inriktningen är på dressyr och hoppning. Anläggningen är självklart rökfri.

God hästhållning

Tillsammans med vår personal sköter vi hästar och anläggning. Vi bedriver en mycket god hästhållning och kräver att alla på anläggningen gör detsamma. Varje häst är en individ med personliga egenskaper och behov. All hantering av hästarna sker med lugn och harmoni, vilket ger trygga och avspända hästar. På anläggningen är det mycket viktigt med trivsel, bra kommunikation, ordning och reda samt hygien. Vi lägger stor vikt vid att hyresgästerna har en mycket god hästhållning, är ordningsamma, har lätt att samverka med andra, känner ansvar och har ett gott omdöme. 

Vi stödjer

Varje år stödjer Kalvsviks Ryttarcenter organisationer & föreningar som arbetar för djur i olika sammanhang.  

Svenska Hästars Värn       WAP       Kattvärnet      Djurskyddet      WWF    Greenpeace     Naturskyddsföreningen   Forska utan djurförsök