Kalvsviks Ryttarcenter

Kalvsviks Ryttarcenter ägs och drivs av Anita Fornander och Rolf Karlsson. Vi köpte gården 2001 och har sedan dess totalrenoverat hela anläggningen, såväl inom- som utomhus. Vi har själva fem hästar och förutom dem även hundar, katter och landsköldpaddor. Vi bor strax intill stallen, vilket ger trygghet för både oss, hästar och hästägare.

Förutom det stora huvudstallet finns två mindre stall och fem uteboxar. Huvudstallet är uppdelat i två delar med branddörr emellan. Varje del har egen sadelkammare, torkrum, spolspilta samt foderrum. Stallet har en spadel med skrittband för hästarna, solarium att värma upp hästen i och hovslagarplats som används när hästarna ska skos.

Kalvsviks Ryttarcenter har plats för 31 hästar. Inriktningen ligger på dressyr och hoppning. Anläggningen är självklart rökfri och har godkänts som Säker Hästverksamhet av Agria och Länsförsäkringar.

God hästhållning

Tillsammans med vår personal sköter vi hästar och anläggning. Vi bedriver en mycket god hästhållning och kräver att alla på anläggningen gör detsamma. Varje häst är en individ med personliga egenskaper och behov. All hantering av hästarna sker med lugn och harmoni, vilket ger trygga och avspända hästar. På anläggningen är det mycket viktigt med trivsel, bra kommunikation, ordning och reda samt hygien. Vi lägger stor vikt vid att hyresgästerna har en mycket god hästhållning, är ordningsamma, har lätt att samverka med andra, känner ansvar och har ett gott omdöme. 

Säkerhet i fokus

Vi har också arbetat mycket med säkerheten och som ett led i detta blivit godkända som Säker Hästverksamhet av Agria och Länsförsäkringar. Alla på anläggningen ska känna till utrymningsvägar och den brandutrustning som finns.

Vi stöttar

Varje år stöttar Kalvsviks Ryttarcenter flera organisationer & föreningar som arbetar för djur i olika sammanhang.  Vi stöttar följande aktörer:

Svenska Hästars Värn                         WAP                       Kattvärnet                     Djurens Rätt

Kontakt

Kalvsviks Ryttarcenter ligger bekvämt beläget nära Nynäsvägen, avfart Västerhaninge, ca 15 minuter från Stockholm City.

Efter avfarten kör du vänster mot Dalarö. Efter ca 400 meter finns en gul skylt, "Kalvsvik", där du svänger vänster. När du följt grusvägen cirka en kilometer kommer du fram till anläggningen. Välkommen!


Kalvsviks Ryttarcenter

Kalvsviks Gård

137 95 Österhaninge

 

Anita Fornander

Telefon: 070 767 55 94
E-post: an.fornander@telia.com

 

Rolf Karlsson

Telefon: 070 279 22 20
 

BankGiro: 5882-1034